Om Line Eldor

Line Eldor
f 26.september 1963
Moss.
Line Børseth ble født inn i en familie av utallige kunstnere og håndtverkere som introduserte henne i ung alder for tegning, maling og modellering og også mange andre kunstformer

Selv om det skulle ta mange år før hun ble inspirert på samme måte, så fant hun frem penselene igjen i 2002 og har aldri siden sett tilbake. Line har en komplett kunstutdanning og mange gode kunstutstillinger på sitt navn. Hun har i løpet av kort tid skapt seg et godt rykte i nærmiljøet der hvor man ofte kan se og høre hennes navn fylle gangene i de mange kunstfylte lokalene omkring byen. Man kan finne Line i sitt eget atelier "bohem63" i Marie gt. I Sarpsborg, der hun ofte stiller til åpen visning av nye og gamle projekter.

Inspirert av hennes reiser til Asia og Midtøsten skildrer Line Børseth sitt eget syn preget av det abstrakte og det intuitive. Bak kulissene orkestrerer hun en verden av farger og følelser som blir dirigert med lange drømmende penselstrøk. I Hennes malerier ser man symfonier av ante følelser som varme, nærhet og kjærlighet opp i sublime kontraster mot kulde, avstand og ubalanse.

# Jobber for tiden mest med akrylmaling, fargepigmenter, tusj, kull,akvarell og pastell.

Når hun trenger en pause fra lerretet er hun ivrig og kunstnerisk på andre hold. Kreativiteten slipper ikke taket med det.Snekring, støping, designing av terasser- balkongerer og hager ( På forespørsel ) og lista er lang med utallige interesser.

Alle typermaterriale er til for noe mener hun og bruker det. På alle reiser er det obligatorisk med papir,pensel og akvarellmaling.
#Kunstutdannelse Nydalen kunstskole,

2 årig deltidsutdannels 2010 -2011-2012.

# 2008 olavsdagene sarpsborg
# 2009 olavsdagene sarpsborg
# 2010 olavsdagene sarpsborg

# 2010 Separatutstilling svindal
# 2010 Juleutstilling Nydalen kunstskole

# 2011 Fellesutstilling svindal
# 2011 Sommerutstilling nydalen kunstskole
# 2011 olavsdagene sarpsborg
# 2011 Amfi moss
# 2011 Juleutstilling nydalen

# 2012 Avgansgutstilling nydalen
# 2012 Separatutstilling svindal

# 2013 Separatutstillinger Påske-Pinse og Juleutstilling i egne lokaler " Bohem 63 " I Sarpsborg

# 2014 Novemberutstilling A porten kunsthus, Sarpsborg.
# 2014 Fellesutstilling til inntekt for Kreftforeningen.

# 2015 SommerUtstilling i eget lokale. St.Mariegate
# 2017 Separatutstilling Kaffeforretningen Sarpen. Ett sett bilder i oktober og et nytt sett i november.

Line Eldor

Kunstneriskfamilie

Erling Bakke

Født i Moss 5.april 1916
Grafiker, maler og emaljør.

Elev av Nils Alstrup Dahl i Fredrikstad , 1935
SHKS under Per Krohg og Olaf Willums, 1936-37
National Academy of art, New York 1938

Bakke debuterte som tegner og maler.Mens hans tidligste tegnede landskaper er naturalistiske, viser maleriene fra samme periode eksepresjonistiske trekk.

I slutten av av 1950- årene stilte han for første gang ut sine materialbilder I disse ardeidet han gjerne i cloisonnee-teknikk, med metallfarger lagt inn i farget sement, men han bennyttet seg også av blyremser,fargete steiner og speilglass. I følge kritikerene viser materialbehandlingen innflytelse fra så vel Rolf Nesch som Georgies Rouault og Paul Klee

Knut Tiberg

Født 2. april 1938, fødested Moss, norsk grafiker; elev av Chrix Dahl 1966–67, underviste 1967–74 ved Statens håndverks- og kunstindustriskole; i Paris 1972–73. Hans raderinger, hvorav mange i Nasjonalgalleriet i Oslo, viser gjerne groteske figurscener i praktfulle arkitektoniske rom.
Knut Tiberg var en etterspurt grafiker på 70-tallet, med en karakteristisk skriblete strek og frodige fl atevirkninger i en humoristisk commedia del`arte stil. Slike motiver henger på Frambus vegger.

Grafikeren Knut Tiberg ble født i Moss i 1938 og døde 7. februar. Han ble funnet i sitt lille hus i Sverige, der han hadde levd lykkelig med sin katt og sin musikk de siste ni årene.

Knut var en eksepsjonell kunstner og et eksepsjonelt menneske. Han kalte seg svartekunstner, og slik så han ofte ut når han arbeidet med sine bilder på verkstedet.

Han var svart over det hele. Han brukte håndflaten som verktøy når han slo sverten av kobberplaten, og han tok seg ofte til ansiktet når han satt og funderte over sine vakre musikalske trykk og vurderte om han skulle flytte en prikk - eller rett og slett fjerne den. Hver detalj sang med i Knuts bilder.

Han tegnet landskap så vi kunne høre landskapet tone.

Han tegnet portretter av sine venner så vi kunne se deres sjel.

Han tegnet en katedral slik at den sto og skalv og sang, sårbar og udødelig på samme tid.

Til slutt tegnet han ren musikk.

Han malte akvareller av skyene så vakkert at vi lurte på om vi hadde sett en sky før.

Knut snakket aldri om seg selv. Han snakket om det han var opptatt av. Først og sist musikk - og kunst og litteratur - og så katten. Det var som om Knut hadde hørt alt og lest alt.

Vi møtte ham først som assistent hos Chrix Dahl på grafikkavdelingen på Kunst- og håndverksskolen, i slutten av 1960-årene. Kullsvart hår, en stor, hengende svart bart og knall fiolett skjorte. Siden delte vi verksted på Frysja i mange år.

Knut arbeidet så det sto som en sky av skisser og prøvetrykk omkring ham. Det hendte at geniale ting havnet i bunkene med prøvetrykk. Knut ville alltid videre med bildene sine, han stoppet sjelden opp og erklærte noe for ferdig.

Da Knut ble pensjonist i 2005, flyttet han til sitt kjære Tjørn på den svenske vestkysten.

Vi vil alltid huske Knut.

Ella Eugenie Bakke

1913 - 2004

Kunstner fra Moss.
Malte med olje og akvarell.
Keramikk og skulpturer trivdes hun spesielt med og holdt på med dette i flere tiår.

Hennes " Nattverden " i keramikk var utlånt til

Moss Kommune og mange år, men er nå tilbake i familiens eie.

Ingunn Kjølstad (tante)

Billedkunstner. Maler akryl og olje.

Flere separatutstillinger de siste årene.

Line Eldor